Sneldammers plaatsen zich niet voor NK

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 23 april namen WDV-ers Erik en Frank ten Hagen en Gerrit Klompenhouwer deel aan het Gelders kampioenschap sneldammen in Bennekom. Geen van hen plaatste zich voor het NK.

Met een speeltempo van 5 minuten + 5 seconden per zet nam Erik deel in de categorie A, waarin de beste dammers actief zijn. Om zich te plaatsen voor het NK moest hij na vijftien wedstrijden bij de beste vier staan. Uiteindelijk kwam hij zes punten te kort en eindigde hij met dertien punten (drie overwinningen, zeven remises en vijf nederlagen) op een elfde plaats.
Frank nam deel in de categorie B en had vooraf gezien zeker kans om zich te plaatsen. Daarvoor moest hij ook bij de beste vier zien te eindigen. Frank kwam net tekort en eindigde met veertien punten (vier overwinningen, zes remises en twee nederlagen) op de zesde plaats.
Gerrit nam deel in de categorie C, waar hij ook bij de beste vier moest zien te eindigen. Zijn voorlaatste wedstrijd verloor hij echter van een directe concurrent, waardoor hij uiteindelijk twee punten tekort kwam en eindigde met dertien punten (vijf overwinningen, drie remises en zes nederlagen) op een vijfde plaats.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant