Van links naar rechts organisatoren Christina Dogan, Rowena Fontaine en Nienke Kamphuis. Foto: PR
Van links naar rechts organisatoren Christina Dogan, Rowena Fontaine en Nienke Kamphuis. Foto: PR

SPOT over de grens: Käse und Kartoffeln

Algemeen

WINTERSWIJK – Het verbinden en samenbrengen van jongeren is iets wat wel aan SPOT Jongerenwerk overgelaten kan worden. Waar de jongerenwerkgroep zich voorheen vooral richtte op de Nederlandse jeugd gaan ze nu de grens over. In samenwerking met de jongerenwerken uit Oeding en Stadtlohn organiseren zij op woensdag 4 mei een themadag met als titel 'Käse und Kartoffeln'

Door Bram Beckmans

"Oeding ligt relatief dicht bij Winterswijk, maar toch voelt het voor de jeugd verder weg dan dat het werkelijk is, er is weinig contact tussen deze jongeren onderling en dit willen wij graag verhelpen. Door een gezamenlijke middag te organiseren hopen wij als SPOT de jeugd uit beide landen te verbinden met elkaar", vertelt Rowena Fontaine, stagiaire bij SPOT.

Fontaine heeft dit project samen met mede jongerenwerkers Christina Dogan en Nienke Kamphuis zelf gerealiseerd. Het project wordt gekenmerkt door typische Nederlandse en Duitse spelletjes en tradities, die de verschillen tussen beide landen duidelijk maken. Deze zullen ongetwijfeld voor veel gezelligheid gaan zorgen en brengt de jongeren samen.

In de leeftijd van 8 tot 12 jaar zijn een aantal jeugdigen van onder andere de Julianaschool de laatste tijd al druk bezig geweest met het bedenken van ideeën voor het project, de beste ideeën en activiteiten die door de kinderen zelf bedacht zijn zullen ook daadwerkelijk uitgevoerd worden op de middag die van half vier tot half zeven in Oeding plaatsvindt. Afsluitend van de spelletjes en activiteiten zal er ook worden stilgestaan bij de dodenherdenking en wordt erop ingegaan hoe dit in beide landen beleefd wordt. Als symbool voor vrijheid laten de Nederlandse en Duitse jongeren allemaal een ballon 'los' op het einde van de dag.

Deelname nog mogelijk
Voor de jeugd van 8 tot 12 jaar die het leuk lijkt om eens over de grens te kijken en een gezellige wil hebben met de oosterburen is er nog plaats vrij. Hiervoor is aanmelding wel noodzakelijk, dit kan bij Nicole Rouwmaat via 0623792574, of door te mailen naar kaseundkartoffeln@gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant