Een scène uit Virgin Mountain. Foto: PR
Een scène uit Virgin Mountain. Foto: PR

Filmhuis: Virgin Mountain

Algemeen

WINTERSWIJK - Stichting Filmhuis Winterswijk vertoont op dinsdag 23 februari vanaf 21.00 uur de film Virgin Mountain. De voorstelling is in servicetheater Skopein aan de Meddosestraat in Winterswijk. Reserveren is gewenst en kan - bij voorkeur - via www.skopein.nl of eventueel via tel. 0543-521515.

IJslander Fúsi is 43 en hij woont nog bij zijn moeder. Op zijn werk wordt hij gepest. Hij speelt graag WO II veldslagen na met speelgoedtanks en hij heeft nog nooit een vriendin gehad. Hij is kalend, zwaarlijvig, verlegen tot op het bot en hij doet geen vlieg kwaad. Het type Grote Vriendelijke Reus waar je als kijker als een blok voor valt. Dat overkwam tenminste wel de schrijver van dit stukje.

Fúsi's moeder en haar vriend willen hem eigenlijk wel een keer kwijt en zij geven hem een cursus linedancing voor zijn verjaardag. Daar ontmoet hij de lieve, maar ook ietwat vreemde Sjöfn die hem na een lift naar huis bedankt dat hij haar niet heeft vermoord. Naderhand blijkt zij ook een donkere kant te hebben, maar de zachtmoedige Fúsi laat zich daardoor niet uit het veld slaan en hij wijkt niet van haar zijde.

Vooral door hoofdrolspeler Gunnar Jónsson is Virgin Mountain een heerlijke, charmante film geworden. Met zijn ingehouden spel zet hij een prachtig personage neer, een innemende, onbeholpen goedzak die geen flauw benul heeft waarom de buitenwacht argwaan krijgt als hij vriendschap sluit met een eenzaam klein buurmeisje.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant