De Weekendschooldag houdt ook een bezoek aan de musical Suske en Wiske in. Foto: PR
De Weekendschooldag houdt ook een bezoek aan de musical Suske en Wiske in. Foto: PR

Weekendschool van start

Algemeen

WINTERSWIJK - Zondag 21 februari krijgen zo'n 50 kinderen uit de groepen 7 en 8 van de openbare basisscholen in Winterswijk een kijkje achter de schermen bij theater De Storm. Daarna gaan ze naar de musical Suske en Wiske. De middag is de eerste activiteit van de Weekendschool en is een initiatief van stichting Sopow, met medewerking van de Winterswijkse Uitdaging.

De eerste 'Weekendschooldag' begint met een gratis lunch bij McDonald's. Daarna gaan de kinderen naar theater De Storm, waar ze een rondleiding krijgen. Behalve een kijkje achter de schermen,mogende kinderen de musical Suske en Wiske bijwonen. Na de voorstelling is er een ontmoeting met de acteurs van de musical.

Zowel McDonald's als Theater De Storm werken belangeloos aan deze pilot mee. Beiden willen zo hun maatschappelijke betrokkenheid bij de jeugd van Winterswijk tonen. Ineke van Empel, directeur van De Storm: "Theater de Storm staat middenin de Winterswijkse samenleving, daarom willen wij ook onze betrokkenheid bij de jeugd tonen. Door kinderen een blik achter de schermen van De Storm te gunnen, zal hun interesse zeker toenemen." De weekendschool is een idee van stichting Sopow, de Winterswijkse Uitdaging heeft het één en ander gefaciliteerd.

De in Winterswijk op te richten Weekendschool iseen 'school' voor nieuwsgierige, leergierige kinderen uit groep 7 en 8 van de bij stichting Sopow aangesloten openbare basisscholen. Gedurende een langere periode maken ze op zondag kennis met kunst, cultuur, sport, techniek, maatschappij en wetenschap. Binnen het thema 'Tussen hoofd en handen' nemen de kinderen een kijkje achter de schermen bij zeer verschillende beroepsgroepen; van rechter tot ambachtsman.

Ruimere blik
Marjanne Dirksen namens de Weekendschool: "Deze kinderen verdienen een ruimere blik op de werkwereld dan zij op school en thuis krijgen.Wat heeft de wereld te bieden aan werk, naast wat kinderen in hun omgeving zien? Hoe leg je contacten met mensen in die werkvelden?Wat is er nodig om je voor te bereiden op het werk dat je later wilt gaan doen? Dat zijn vragen waarmee wij de kinderen willen helpen." Door hun leefwereld te vergroten, verbeteren hun toekomstperspectieven, vertelt Marianne. "Ook kan het helpen hun zelfvertrouwen te vergroten." Aanmelden voor de Weekendschool verloopt via de scholen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant