Themamiddag over 'Zorgen delen'

Algemeen

WINTERSWIJK - Op donderdag 25 februari wordt voor mantelzorgers uit de gemeente Winterswijk een themamiddag gehouden over het delen van de (mantel)zorg. De bijeenkomst wordt van 13.30 tot 16.00 uur gehouden in recreatieruimte Sleeswijk in Winterswijk.

Wie voor een zieke, dementerende of gehandicapte in zijn directe omgeving zorgt, is mantelzorger. Meestal gaat het om zorg voor een familielid, zoals partner, ouder, kind, broer of zus, maar het kan ook gaan om zorg voor iemand uit de vriendenkring of uit de buurt.
Dit kan soms best zwaar zijn. De zorg(-en) delen kan helpen. Soms helpt kijken in de omgeving of er mensen zijn die ook een stukje zorg willen geven. Het geeft wat vrije tijd en het maakt dat iemand er niet alleen voor staat. Tijdens deze themabijeenkomst krijgt de mantelzorger tips en handvatten om anderen te betrekken bij de mantelzorg. Dit thema wordt verzorgd door mantelzorg-consulent Marjan Roerdinkveldboom.
Opgave is gewenst, dit kan tot 23 februari door te bellen naar VIT-hulp bij mantelzorg (0544) 82 00 00 of te mailen naar info@vithulpbijmantelzorg.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant