Het team van Montferland Vakantiekrant: Gerhard Weevers, Henk Klein Holte Pauline Redlich, Rogier Bodde, Ceciel Witteveen en Sandra van Londen (vlnr).
Het team van Montferland Vakantiekrant: Gerhard Weevers, Henk Klein Holte Pauline Redlich, Rogier Bodde, Ceciel Witteveen en Sandra van Londen (vlnr).

Sandra van Londen en Achterhoek Nieuws BV slaan handen ineen

Algemeen

Tien jaar Montferland Vakantiekrant

MONTFERLAND – Achterhoek Nieuws bv geeft dit jaar, in samenwerking met Sandra van Londen, de Montferland Vakantiekrant uit. Deze bewaarkrant vol toeristische tips, die Sandra al die jaren met haar onlangs overleden partner - en oprichter van de Montferland Vakantiekrant - Arthur Zweers maakte, bestaat tien jaar.

Een prachtig product als de Montferland Vakantiekrant mag niet verdwijnen. Dat vond Arthurs zwager Fons van Pul, net als Sandra. In overleg met haar ging hij op zoek naar een nieuwe partner om de krant, die onder andere de toeristische trekpleisters letterlijk en figuurlijk op de kaart zet, uit te geven. Hij kwam al snel uit bij Achterhoek Nieuws bv, uitgever van onder meer weekblad Montferland Nieuws. Sandra heeft er een goed gevoel bij, zegt ze. "Ik verwacht een goede samenwerking en dat we weer een mooi product kunnen neerleggen."

Dat geldt ook voor de uitgever. "Als uitgever willen we graag een steentje bijdragen aan de promotie van de Achterhoek en speciaal van het mooie Montferland, met deze vakantiekrant", aldus Gerhard Weevers, directeur van de uitgeverij Achterhoek Nieuws.

Samen met Arthur runde Sandra Montferland Ontwerp Bureau. "Montferland Ontwerp Bureau is kortgeleden opgehouden te bestaan, na het wegvallen van Arthur. De meeste klanten verwachtten wel dat ik het bedrijf zou voortzetten, maar dat kan en wil ik na de gebeurtenissen rondom Arthur niet meer alleen doen. Ik heb door de jaren heen wel veel geleerd in mijn vakgebied, maar de specialistische vakkennis die Arthur bezat, is nu weg. Ik verzorgde voornamelijk het ontwerp en de grafische vormgeving van onder andere alle uitgeefprojecten, huis-aan-huisbladen en websites. De rest van de technische werkzaamheden zoals bijvoorbeeld database koppelingen, systeembeheer én de klantencontacten deed Arthur allemaal."

Sandra wil graag ergens aan het werk, het liefst als illustrator. "Ik ga eerst een baan zoeken. Ik wil nu de omslag maken en gaan doen wat ik graag wil, waar mijn passie ligt", zegt ze terwijl zij haar website (www.sandravanlonden.com) aanklikt. Daarop verschijnen prachtige illustraties met haar Engelse foxterrier Bobbie als onderwerp. "Hier en op het illustreren voor kinderboeken wil ik me in de toekomst graag toeleggen."

Daarnaast doet ze specialistisch werk, bijvoorbeeld het maken van kaarten en plattegronden, zoals die prachtige grote kaart met bezienswaardigheden in de Montferland Vakantiekrant. "Je moest eens weten hoeveel uurtjes werk daar in zitten", verzucht Sandra met een glimlach.

Ze heeft de wens uitgesproken ook voor de komende editie de lay-out te verzorgen. "Maar dat is wel afhankelijk wat er op mijn pad komt, want ik ben druk aan het solliciteren. Maar de vakantiekrant bestaat tien jaar en ik zou het wel prachtig vinden als het in samenwerking met Achterhoek Nieuws BV een mooie, speciale uitgave wordt, als eerbetoon aan Arthur."

De Montferland Vakantiekrant wordt door Achterhoek Nieuws bv en Sandra dus voortgezet op de vertrouwde wijze. Enige verschil is dat de krant tweemaal per jaar zal verschijnen, de eerste medio april.
"In de krant willen we de evenementen in Montferland opnemen. Graag willen we voor het verzamelen van deze activiteiten www.achterhoekagenda.nl gebruiken. Daarop kan men alle relevante evenementen invoeren. Wie nog geen account hiervoor heeft, kan er één aanvragen via www.invoeragenda.nl."

Achterhoek Nieuws bv is een samenwerking van twee innovatieve uitgevers: Weevers en BDUmedia. Beide partijen bogen op vele tientallen jaren ervaring in de lokale uitgeefwereld. BDUmedia bestaat al meer dan 140 jaar en van de kranten die Weevers uitgeeft, zagen de eerste titels ruim 75 jaar geleden het levenslicht. Wat beide bedrijven gemeen hebben, is de wil om te innoveren en de passie voor écht lokaal nieuws dat huis-aan-huis, inclusief buitengebieden wordt thuisbezorgd.
Behalve merken als Aaltens Nieuws, Elna, Contact, Stad Doetinchem, Achterhoek Nieuws en Montferland Nieuws, brengt Achterhoek Nieuws ook Achterhoek Vakantiekrant uit, en heeft de uitgever daarnaast ook www.Achterhoekkiosk.nl, Achterhoekagenda.nl, Achterhoeklocaties.nl, Achterhoekfoto.nl in de portfolio. De totale oplagen van de huis-aan-huiskranten is 180.000 exemplaren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant