Anne Slutter en Rowena Fontaine van SPOT. Foto: Bram Beckmans
Anne Slutter en Rowena Fontaine van SPOT. Foto: Bram Beckmans

Probleem loverboys uitgelegd in theatervoorstelling

Algemeen

WINTERSWIJK – Loverboys zijn een groot probleem, landelijk, maar ook in de Achterhoek, stelt Nicole Rouwmaat van SPOT Jongerenwerk. Samen met jongerenorganisaties uit de gemeenten Oost-Gelre en Aalten is er een theatervoorstelling opgezet om meer aandacht te vragen voor dit probleem.

Door Bram Beckmans

"Vanuit de Achterhoek ben je met het openbaar vervoer zo in een grote stad en daar zijn de risico's groter, maar ook in de Achterhoek wordt het probleem gesignaleerd", stelt Nicole Rouwmaat van SPOT. De organisatie hamert erop om het onderwerp loverboys bespreekbaar te maken. "Via social media gaat alles zo snel tegenwoordig. Daarom proberen wij meisjes, maar ook jongens attent te maken niet alles te geloven, en alleen te doen waar je je goed bij voelt. Hoe weet je dat die persoon aan de andere kant van het scherm echt is zoals die overkomt? Voor je het weet gaat een een foto van jou rond en dan zit je in een 'web' waar je niet meer uit komt", legt Rouwmaat uit, die samen met collega jongerenwerker Hasan Cinak getraind wordt door Jolanda Bergsma van Meldpunt Loverboys, om zo beter hulp te bieden bij situaties rondom loverboys.

Aandacht via theatervoorstelling
Om meer aandacht te vragen voor het probleem is in samenwerking met andere gemeenten de theatervoorstelling 'Nancy en haar Loverboy' naar Winterswijk gehaald. Een voorstelling waarbij Nancy een leuke jongen heeft ontmoet via Facebook maar deze in werkelijkheid een loverboy blijkt te zijn.
In de theaterzaal van het Gerrit Komrij College neemt theatergroep A la Carte meisjes tussen de 12 en 14 jaar mee in het verhaal van Nancy. Deze meiden bezoeken de voorstelling op 25 februari samen met hun moeder, oma, tante of begeleiding. Om zo de gevolgen ook bij de verzorgenden zichtbaar te maken.

De toegangsbewijzen voor deze voorstelling zijn allemaal al vergeven. Geïnteresseerden in het onderwerp loverboys kunnen terecht op de website van theater A la Carte. Ook staat SPOT Jongerenwerk open om mee te denken in oplossingen rondom het probleem van loverboys. Het kantoor van SPOT bevindt zich aan de Balinkesstraat 4, aan de achterzijde van het voormalige postkantoor en is op woensdag, donderdag en vrijdag van 16.00 tot 19.00 geopend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant