Classic WM trad in 2015 op met het Van Wassenaer Consort. Solisten links vooraan Marjon, Enneke en Jet. Foto Ans ter Horst
Classic WM trad in 2015 op met het Van Wassenaer Consort. Solisten links vooraan Marjon, Enneke en Jet. Foto Ans ter Horst

Classic WM zingt in Oude Callixtus Groenlo

Algemeen

WINTERSWIJK - Wie van grote opera- en operettekoorwerken houdt kan zaterdag 27 februari in de Oude Calixtus aan de Mattelierstraat in het centrum van Groenlo een avond lang genieten. Daar treedt het gemengd koor Classic WM op onder de enthousiaste leiding van Emile Engel.

Er worden hoogtepunten gezongen uit werken van beroemde componisten als Mascagni, Verdi, Rossini , Mozart en Bizet, waarvan enkele met solistische medewerking. Van Gluck brengt het koor bijv. met de solisten Enneke Klomps, Marjon Westerdiep en Jet van den Bos het vrolijke Triomfi Amore uit Orfeo e Euridice. Andere solisten zijn Marijke ten Kate, Martin Hogenkamp, Ronald Eggink en Henk van Duinen. De begeleiding op piano is dit keer niet door vaste pianist Evert-Jan de Groot, maar door Cathelijne Maat, evenals Emile pianodocent in Zutphen. (Beiden maken deel uit van het Simeon Kwartet.)
Extra medewerking verleent het Winterswijks Koperkwartet met Hugo Klein Severt (hoorn), Han Verheijen en Gerald Roerdinkholder (trompet) en Matthijs ter Woord (trombone). De blazers begeleiden mét de pianist het prachtige Jerusalem en de Triomfmars van Verdi. Zij treden ook als kwartet op. André te Hennepe heeft weer mooie bij de teksten passende achtergrondbeelden gemaakt en cameraman Léon Wijkamp verzorgt de live-beelden, waardoor het concert een plezier is voor oor en oog.
Voorzitter Gerard Oxener vindt de gerestaureerde kerk, tevens multifunctioneel centrum, een schitterende locatie, waar de gezongen en gespeelde werken zeker heel mooi tot hun recht komen. Na afloop kan men bij een drankje en hapje gezellig na genieten.
Aanvang concert 20.00 uur, zaal open 19.30 uur. Entree € 15,=. Kaartverkoop via VVV's Groenlo en Winterswijk en Oxener Winterswijk.


www.classicwm.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant