Die Slingetaler organiseren de avond én treden op. Foto: PR
Die Slingetaler organiseren de avond én treden op. Foto: PR

Ein Abend der Volksmusik

Algemeen

WINTERSWIJK - Op zaterdag 5 maart houden Die Slingetaler voor de achtste keer 'Ein Abend der Volksmusik' in verenigingsgebouw Wilhelmina in Kotten.

De acht bandleden (zes heren en twee dames) van Die Slingetaler hebben de naam van hun orkest gekoppeld aan het prachtige coulisselandschap rondom de Slinge. Het 100% live orkest heeft zich gespecialiseerd in Duitstalige 'Alpenländische Volksmusik' en schlagermuziek.Naast deze Duitstalige volks- en schlagermuziek van de 60'er, 70'er jaren tot aan nu, worden ook de Engelstalige 'Golden Oldies', countrymuziek, dialect- en Nederlandstalige nummers niet vergeten.

De meerstemmige zang, mede door de inbreng van twee zangeressen en een blazerssectie, is bepalend voor de sound van dit orkest. De instrumenten die bespeeld worden, zijn trompetten, diverse saxofoons, basgitaar, accordeon, diverse gitaren en slagwerk. Al met al muziek met veel variatie, waardoor Die Slingetaler zich van vele andere orkesten onderscheidt. Ter ondersteuning van de muziek zorgt een enthousiaste technische ploeg voor goed geluid en mooie belichting.

Gastorkest
Als gastorkest is dit jaar gekozen voor de Driedonken Blaaskapel uit Den Dungen (NB). De kapel speelt in de originele Tsjechische kleding en speelt ook in de originele Tsjechische bezetting. Deze kapel speelt met veel gevoel de Tsjechische en Moravische volksmuziek. De Drie Donken Blaaskapel staat onder leiding van José van de Koevering. Samen met zijn muzikanten streeft hij ernaar deze muziek op professionele wijze te vertolken, zowel instrumentaal als vocaal.

Twee podia
De opzet van de avond doet denken aan een Oktoberfest, waarbij 'gemütlichkeit' voorop staat. Met publiek aan tafels en aan beide uiteinden van de zaal een podium kunnen beide orkesten elkaar snel afwisselen, waardoor er een non-stop programma wordt geboden. Met deze zaalindeling is er voor iedereen die een kaartje koopt een zitplaats beschikbaar.

De avond, op zaterdag 5 maart, begint om klokslag 20.00 uur en zal rond 24.00 uur worden afgesloten. Kaarten zijn verkrijgbaar bij kapsalon Wiggers in Kotten en bij Han Kolkman fotografie in de Ratumsestraat, of te reserveren via www.slingetaler.nl. Ze kosten € 9,- per stuk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant