Foto: PR
Foto: PR

Accordeon ontmoet orgel in Sint Joriskerk

Algemeen

BREDEVOORT - Op zondag 21 februari geeft het Akkordeon-Orchester 1980 Oberhausen/Dinslaken een concert in de Sint Joriskerk in Bredevoort. Aan het concert, dat om 15.00 uur begint, wordt meegewerkt door Elske te Lindert, orgel.

Het concert, met als motto Accordeon ontmoet Orgel', begint om 15.00 uur en is vrij toegankelijk. Net als bij de Sint Jorisconcerten zal na afloop om een vrije gift worden gevraagd.
Het orkest, dat onder leiding staat van Johannes Burgard, speelt het Derde Brandenburgs Concert (BWV 1048) van Johann Sebastian Bach, het Rhyhthmisches Kaleidoskop van Hermann Ambrosius en De Moldau van Bedrich Smetana. Samen met Elske te Lindert wordt uitgevoerd het Concert voor orgel en orkest in Bes-Majeur (Opus 4, nummer 2) van Georg Friedrich Händel. Elske te Lindert zal soleren in de Fuga in g-mineur uit de vioolsonate BWV 1001 van Johann Sebastian Bach en de Aria Quinta in a-klein (uit Hexachordus Apollinis) van Johann Pachelbel.
Het Akkordeon-Orchester 1980 Dinslaken/Oberhausen e.V. werd, zoals de naam al doet vermoeden, in 1980 opgericht en wel door Harald Freiburg. Vanaf de begintijd is het doel van het orkest geweest de veelzijdigheid van de accordeon op het hoogste niveau dichter bij een groot publiek te brengen.
De op dit moment ongeveer 35 actieve leden voeren voornamelijk werken uit die voor accordeonorkest geschreven zijn, als ook hoogwaardige arrangementen van klassieke en hedendaagse werken. Onder leiding van Johannes Burgard, docent aan de Folkwang Unversität der Künste en sinds 1999 muzikaal leider van het orkest, heeft het orkest ook een voorliefde voor de muziek van Astor Piazzolla en de Tango Nuevo ontwikkelt.

Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant