Afbeelding

Volgende week meer info over vluchtelingen

Algemeen

WINTERSWIJK - Twee maanden geleden toonde de gemeenteraad van Winterswijk zijn goede wil door uit te spreken tijdelijk extra vluchtelingen op te vangen. Het oude belastingkantoor, de oude school op de Zonnebrink en de leegstaande vleugel van de Vredense Hof zouden hiervoor in aanmerking kunnen komen. Wethouder Aalderink zei toen dat het Centraal Orgaan opvang Vluchtelingen (COA) over een maand zou aangeven of er gebruik zou worden gemaakt van een van de locaties.

Henk-Jan Tannemaat (Winterswijks Belang) zei in het vragenhalfuurtje van de gemeenteraad ontevreden te zijn over 'de gebrekkige communicatie van het COA'. Hij was er trots op dat Winterswijk meer wil doen, maar de bevolking heeft dan ook recht op informatie. "We moeten de bereidheid tot gastvrijheid niet te lang op de proef stellen."

Wethouder Aalderink gaf toe dat na de eerste berichten over de extra opvang en de daaropvolgende inloopavond het te lang stil is geweest. "Er is te weinig gecommuniceerd. Het raakt de bevolking immers direct." Het COA heeft inmiddels wel alle drie locaties bekeken. "Ze zijn er wel zo'n beetje uit. Ze komen er volgende week op terug. Dan komt er meteen informatie. Misschien is het rijkelijk laat, maar we willen dan zo goed als mogelijk communiceren."


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant