Foto: PR
Foto: PR

Op de koffie

Algemeen

WINTERSWIJK - Iedere maandagavond is er een inloopavond in wijkcentrum Mondriaan. De inloop wordt georganiseerd door Siza, Estinea, Zozijn en De Lichtenvoorde. Marloes Mulder, kwartiermaker Wmo bij Estinea vertelt: "Gezelligheid staat voorop, samen koffie drinken en kletsen. Maar er is ook de ruimte om vragen te stellen of hulp te vragen. Bijvoorbeeld als je meer wilt weten over de Wmo of hulp nodig hebt bij een lastige brief die je zelf niet helemaal begrijpt. Dat is dan mogelijk omdat er altijd een begeleider aanwezig is bij de inloop."

Vanaf het begin, in januari, gaat Bert iedere maandagavond naar de inloopavond. "Ik kom samen met een vriendin naar de inloop. Ik ben hier graag, heb gezellig contact met anderen. Ik maak een praatje of doe een spelletje. En het is ook nog eens dichtbij huis", vertelt Bert.

Wensen
Op dit moment wordt er gekeken wat er verder voor een invulling aan de avond gegeven kan worden. Welke wensen leven er? Ideeën zijn bijvoorbeeld thema-avonden of gezellig samenkomen rond de feestdagen. Naast Bert gaan ook Henk en Bernhard regelmatig naar de inloopavond. "Bij de inloop vind ik een luisterend oor en kan ik gezellig een praatje maken", vertelt Bernhard. Henk is het daarmee eens: "Lekker kletsen en er is altijd ruimte voor een grapje."

Welkom
Toch hopen Bert, Bernhard en Henk dat er meer mensen naar de inloop komen. Hoe meer mensen, hoe meer gezelligheid. Marloes: "Heb jij leuke ideeën? En zin in koffie? Dan ben je van harte welkom! Iedere maandagavond tussen 19.00 en 21.00 uur in wijkcentrum Mondriaan aan de Noteboomstraat in Winterswijk. Bert, Bernhard en Henk kijken er naar uit! Voor meer informatie kun je contact met mij opnemen." Marloes Mulder is bereikbaar via 06-19 52 84 92 of via marloes.mulder@estinea.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant