Foto: Felix Teunissen
Foto: Felix Teunissen

Streektentoonstelling Kleur en Fleur Aalten

Algemeen

AALTEN - Vogelliefhebbers van Kleur en Fleur uit Aalten houden op 4, 5 en 6 december een streektentoonstelling in De Hofnar in Aalten.

Het doel van de vereniging is om de vogelsport te bevorderen. Ze tracht dit doel te bereiken door het houden van lezingen, excursies en als hoogtepunt de vogeltentoonstellingen. Eens in de zes jaar is dat de streektentoonstelling. Op de tentoonstelling zijn kanaries, tropische vogels, grote en kleine parkieten en kwartels in alle kleuren van de regenboog te bewonderen.
De 700 vogels worden gekeurd op 2 december door tien keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers. De vogels van verenigingen uit Aalten, Groenlo, Hengelo (G), Varsseveld, Lochem, Ulft, Winterswijk en als gastinzender van de zustervereniging uit Bocholt worden hier tentoongesteld. Het wordt ook dit jaar weer een hele klus om de beste vogels van de 46 klassen uit te zoeken.
De tentoonstelling is geopend voor publiek op vrijdag 4 december van 20.30 tot 22.00 uur, zaterdag 5 december van 10.00 tot 18.00 uur en zondag 6 december van 10.00 tot 16.00 uur.
Tijdens de show is er een grote verloting waar mooie prijzen te winnen zijn. Ook dit jaar zal er een verkoopklasse aanwezig zijn waar diverse vogels te koop zijn.
De entree tot de tentoonstelling kost twee euro; kinderen tot 12 jaar gratis.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant