Afbeelding

Schoorsteenpot voor Panhoes

Algemeen

MEDDO - Het Panhoes in Meddo heeft de afgelopen week de verzameling van schoorsteenpotten weer met één bijzondere schoorsteenpot kunnen uitbreiden. Een van de bestuursleden van Stichting de Panoven Meddo was bij de Kringloopwinkel Aktief te Winterswijk aan het rondneuzen en zag daar die bijzondere schoorsteenpot staan. Hij vond het zo bijzondere schoorsteenpot dat hij meteen aan de verzameling van het Panhoes dacht en dus die pot heel graag wilde hebben.

Na wat onderhandelingen was de Kringloopwinkel Aktief bereid om deze mooie schoorsteenpot te schenken aan het Panhoes te Meddo, die daarmee heel blij is.

De Stichting Panoven Meddo heeft rond 2008 de vervallen droogschuur (Het Panhoes) van de vroegere pannenbakkerij ’t Giffel gerestaureerd en bezoekers kunnen nu in de gerestaureerde schuur het hele proces van het handmatig maken van de dakpan nog bekijken. Tevens is er een grote verzameling van dakpannen en overige voorwerpen, die op het dak worden gebruikt, te bewonderen.

Wie deze schoorsteenpot en de andere schoorsteenpotten eens nader wil bekijken en belangstelling heeft voor de historie van de dakpannen maken in hun verschillende vormen, moet zeker een keer een bezoekje brengen aan het Panhoes te Meddo. Meer informatie op de website.


www.panovenmeddo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant