De cast van Vermakelijk happen. Foto: Sander Damen
De cast van Vermakelijk happen. Foto: Sander Damen

'Vermakelijk happen' met Ons Genoegen

Algemeen

Drie eenakters en Wooldse tapas

Door Sander Damen

WOOLD - Bij de Wooldse toneelvereniging Ons Genoegen wilden ze het dit jaar bij de jaarlijkse voorstelling een keer anders doen. Niet meer putten uit dezelfde bron van op elkaar lijkende toneelstukken, maar iets nieuws, iets anders. En dat gebeurt op 13 en 14 februari in gebouw Juliana in het Woold. Daar vindt dan 'Vermakelijk happen in het Woold" plaats, drie eenakters die in het teken staan van uit eten. En voor, tijdens en na de voorstelling laten zeven Wooldse culinaire ondernemers zien en proeven wat ze in huis hebben. "Wooldse tapas, zeg maar," vertelt Henk te Brummelstroete die samen met Rianne Blekkink deze bijzondere voorstelling vanuit het bestuur coördineert.

Ons Genoegen is een vereniging met zo'n veertig leden. Sommige van hen spelen, andere helpen bijvoorbeeld met schminken of het maken van decorstukken. De meesten komen uit het Woold of hebben er een band mee. Tijdens de ledenvergadering van februari 2015 gaven de leden van Ons Genoegen Woold aan het leuk te vinden eens een keer een ander soort toneelstuk op te voeren. "Het aantal toneelstukken is redelijk beperkt en vaak ook in eenzelfde genre. We wilden wel eens wat anders en tijdens die vergadering is besloten daar naar te gaan kijken," aldus Te Brummelstroete.

Uit eten
De leescommissie las een groot aantal toneelstukken en vond een boekje van Carl Slotboom dat hen interesseerde. "Dat ging om vier eenakters die allemaal over uit eten gingen. Die waren leuk en omdat het eenakters zijn, kunnen er meer mensen aan meedoen. Perfect geschikt, vonden we," vertelt Te Brummelstroete.

Het thema 'uit eten' zette te Brummelstroete en Blekkink aan het denken. "We kwamen op het idee Wooldse culinaire ondernemers te benaderen en ze te vragen of ze een bijdrage konden leveren. Zeven ervan wilden en konden dat: Wools Lamsvlees, Roerdinkhof, Rauwershof, Harmienehoeve, Vishandel Deunk, De Brömmels en Zorgboerderij De Olden Gaorden. Zij zorgen voor, na en tussen de voorstellingen door, voor kleine hapjes. Zeg maar Wooldse tapas," licht Te Brummelstroete toe. "Die hapjes worden aan tafel, want de zaal is als restaurant ingericht, geserveerd door vrijwilligers met horeca-ervaring. Daar zijn we blij mee, want het moet wel hygiënisch en netjes gebeuren. Het mooie is dat de ondernemers samen gaan bepalen wat er op culinair gebied gebeurt. Wij bemoeien ons daar niet mee."

Kaartverkoop van start
Doordat de zaal ingericht wordt als restaurant is er minder plek voor publiek dan in voorgaande jaren. En aangezien het aantal voorstellingen, dat altijd drie is, niet uitgebreid wordt, zijn er minder kaarten beschikbaar dan in voorgaande jaren. Wie er bij wil zijn, moet dus snel zijn. De voorverkoop start 23 november. Kaarten zijn 10 euro per stuk, ze krijgen de vorm van menukaarten en zijn te koop bij VVV Winterswijk, Bakkerij Berenschot in het Woold en telefonisch bij Karin ten Hagen, secretaris van de vereniging op nummer 564456. "Oh ja, we doen twee van de vier eenakters van Carl Slotboom en een verrassing, waar we nu niet veel meer over kunnen zeggen dan dat het een klassieker is," besluit Te Brummelstroete.


woold.info/verenigingen/toneel-vereniging-ons-genoegen/


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant