Op het toneel was men getuige van een presentatie van de PocketOpera. Foto: Annet Piek
Op het toneel was men getuige van een presentatie van de PocketOpera. Foto: Annet Piek

Theaterseizoen De Storm smakelijk van start

Algemeen

WINTERSWIJK - Hoewel het theaterseizoen eigenlijk al begonnen was met een paar uitverkochte voorstellingen, vond de echte opening van het theaterseizoen op zaterdag 3 oktober plaats. Theater De Storm opende het seizoen op een heerlijke manier. En wel met een Running Dinner Backstage.

Door Kristel te Bokkel

Deze zaterdagavond stond in het teken van het nieuwe theaterseizoen in combinatie met een heerlijk diner. En dat diner werd niet zomaar geserveerd in de foyer van het theater. Nee, gasten werden behandeld als ware artiesten. Na een welkomstwoord met de amuse in de artiesteningang, werden de gasten rondgeleid door het theater. Met in elke ruimte een andere gang van het menu én een artiest uit het komende theater seizoen.

Nieuwe theaterseizoen
Begeleid door de Haagse cabaretier Sjaak Bral werd de groep gasten door theater de Storm geleid. Ook hij staat komend seizoen op de planken van theater De Storm met voorstelling 'de moord op Blonde Dolly'. Bral leidde de gasten door het theater en voorzag hen van de nodige informatie over het diner en de artiesten. Dit gebeurde niet alleen voor de schermen, ook achter de schermen werd een rondje gemaakt.

Vanuit de artiesteningang werd de groep geleid naar het balkon. Vanaf dat balkon werd gekeken naar het Winterswijks Muziek Theater dat stukken opvoerde uit de musical West Side Story. Weer eventjes waanden we ons in de jaren '50 van New York. Deze musical zal dit seizoen te zien zijn in het theater. Een mooi verhaal over een opbloeiende liefde te midden van twee rivaliserende bendes.

Na dit deel van het diner werd de groep begeleid naar de Mondriaanzaal. In deze zaal stond cabaretier Max van den Burg. Wellicht bekend van de cup-a-soup reclames. Hij voerde kleine stukjes cabaret op en zal ook komend seizoen te zien zijn met zijn programma Amok.

Op het grote podium werd niet alleen het hoofdgerecht genuttigd, maar werd ook geluisterd naar, en meegedaan met, een stukje opera door operagezelschap Pocket Opera. Gerard Legeland, bas van dit operagezelschap, vertelt dat het programma gaat naar de jaren twintig in Parijs. Waar artiesten elkaar ontmoeten in een café en elk van hen met veel temperament zijn of haar favoriete componist verdedigd.
Het nagerecht werd geserveerd in de foyer. Tijdens dit toetje vertelde Simone Kleinsma, via het scherm, over haar nieuwe programma. Een theaterstuk over haar wereld. Kleinsma zal herinneringen ophalen en anekdotes delen die voor verrassingen zorgen. Een buitenkansje dus om de vrouw achter de vedette beter te leren kennen.

Tijdens het Running Dinner Backstage kreeg men een prachtig voorproefje van het komende theaterseizoen te zien. Wat tijdens deze avond wel is gebleken, is dat er een gevarieerd theaterprogramma klaar staat. Er staat dit seizoen weer een mengelmoes van lokale en welbekende artiesten op het podium. Van opera tot cabaret en van toneel tot musical. Aan iedereen is gedacht.


www.theaterdestorm.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant