Afbeelding

Tweede helft blijft zorgenkind voor Gonemo

Algemeen

WINTERSWIJK - Gonemo kreeg tegen ASVD uit Dronten in de slotfase van de wedstrijd het deksel op de neus. De Winterswijkse formatie verloor met 3-5.

De Winterswijkse topklasser heeft een dramatisch seizoenstart. Na vier competitieduels sluit Gonemo de rijen met nog geen enkel winstpunt. De nummer laatst voetbalde in bepaalden fasen van de wedstrijd prima, maar dit bleek niet voldoende.

Na een kwartier spelen keek Gonemo tegen een 0-2 achterstand aan, waarbij er verdedigend niet altijd krachtig werd opgetreden. Gelukkig voor de thuisformatie wist Ab El Jadouni op slag van rust de bal een beslissend tikje te geven, waardoor de aansluiting werd gerealiseerd.

Fabelachtig
Gonemo kende een sterk begin van de tweede helft. In deze periode scoorde Nick Houwers de dik verdiende gelijkmaker, waarna Dimitri Dekker met zijn 'zwakke' rechterbeen Gonemo voor het eerst in de wedstrijd aan de leiding bracht, 3-2. Vermeldenswaardig is het uitstekende spel van Gonemo-doelman Remy Pattiruhu. De goalie wist in deze fase zijn team op de been te houden door met fabelachtige reddingen de doelpogingen van ASVD te pareren.

Gonemo was gewaarschuwd, maar bleek in de slotfase niet bestand tegen de snelle counters van de bezoekers uit Dronten. In een zeer onoverzichtelijke situatie voor het Gonemo-doel verdween een afstandsschot in de linkerhoek 3-3. Na deze gelijkmaker verloor Gonemo het overzicht en de rust en met messcherpe counters trok ASVD het duel naar zich toe.

Zorgenkind
Twee tegentreffers van ASVD in de slotfase waren fataal voor Gonemo. De 3-5 achterstand konden de gastheren niet meer goed maken. Verlies was niet echt nodig, maar de cijfers spraken voor zich. De tweede helft blijft voor Gonemo het grote zorgenkind.