Kom in beweging

Algemeen

WINTERSWIJK - Vanaf 10 oktober gaat in Winterswijk het nieuwste vitaliteitsproject binnen Estinea van start. Onder het motto 'Kom in beweging en blijf in beweging' start het wekelijkse beweeguurtje op de locatie Peperbus 9 in Winterswijk. Doel hiervan is bewegen, maar vooral vitaliteit en een gezondere leefstijl bij mensen met een beperking te stimuleren. Het nieuwe vitaliteitsprogramma op maat is voor mensen met een beperking die in hun vrije tijd wat extra willen bewegen. Zij krijgen hierbij ondersteuning van het team van Brichbouw sportondersteuning.

Naar aanleiding van de enthousiaste reacties over de beweegtuin van woonzorgcentrum Beth San in Aalten, waar Estinea ook met een groep ouderen aan deelneemt, kwam de vraag of er in Winterswijk ook een beweeguurtje kon komen. Voor sommigen als opstap richting het reguliere sport- en beweegcircuit, maar in eerste instantie in een vertrouwde omgeving en met een vaste sportondersteuner. In Winterswijk en omgeving kunnen mensen met een beperking deelnemen aan het beweeguurtje. Het doel hiervan is de conditie op peil houden, maar ook mobiliteit en coördinatie trainen, lekker bewegen en vooral samen heel veel plezier maken en andere mensen ontmoeten. Het beweeguurtje is geschikt voor alle leeftijden, zeker ook voor ouderen.

Voor iedereen
Vanaf 10 oktober is het beweeguurtje iedere zaterdagochtend van 10.30 tot 11.30 uur bij de Peperbus in Winterswijk. Na afloop kan er samen genoten worden van een lekker kopje koffie of thee. De kosten voor het vitaliteitsprogramma zijn 30 euro per maand. Iedereen mag meedoen! De eerste keer mag je geheel vrijblijvend komen kijken en/of meesporten. Aanmelden kan bij Boudewijn Inja, stuur een mail naar info@brichbouw.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant