Een flash mob door Classic WM in de Plus aan de Dingstraat. Foto: Marinus ter Horst
Een flash mob door Classic WM in de Plus aan de Dingstraat. Foto: Marinus ter Horst

Flashmobs Classic WM verrassen winkelend publiek

Algemeen

WINTERSWIJK - Het regionale koor Classic WM heeft het winkelend publiek in Shopping Arkaden Bocholt (Dld) en Plus Bruggers aan de Dingstraat verrast met een serie flashmobs. Het zogenaamde 'wild zingen' was voor de leden èn de dirigent Emile Engel een nieuwe activiteit. Het betrof een promotiestunt voor het jubileumconcert van 17 oktober in theater De Storm.

De zangers en zangeressen hadden zich in het overdekte Bocholtse winkelcentrum en in de plaatselijke super zo onopvallend mogelijk overal verspreid. Samen producten bekijkend, met karretjes en mandjes, met witte medewerkersjassen aan schappen vullend, enz.
Ten gehore werd gebracht het vrolijke drinklied Libiamo uit La Traviata van Verdi. In Bocholt kwam tenor Martin Hogenkamp al zingend de roltrap af en sopraan Marijke ten Kate verkocht er Italiaans ijs. De leden kwamen al zingend naar het solistenduo toe en samen maakten ze er een muzikaal feestje van. Het publiek was verrast en enthousiast, obers dansten met hun dienbladen tussen het Arkadenpubliek door. Marijke 'winkelde' in de Plus en Martin deelde er hapjes uit. Vanwege de positieve reacties werden in Bocholt vier in plaats van de geplande twee en in Winterswijk niet één maar twee flashmobs uitgevoerd.
Marijke en Martin zijn twee van de solisten, die 17 oktober optreden. Naast grote koorwerken als Jerusalem, Otello en Lohengrin zijn solistisch te horen Marjon Westerdiep, Enneke Klomps, Henk van Duinen en Ronald Eggink. Het Van Wassenaer Consort met 31 beroepsmusici uit Nederland en Duitsland (tot uit Keulen toe) begeleidt het vijfjarige Classic WM.
Kaartverkoop Concerto in Blu met aansluitend café chantant & dansant is via: www.theaterdestorm.nl , tel.. 0543 519285 en aan de kassa.


www.classicwm.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant